ADVIESELEC BVBA - Uw technische partner

INFO:

Bent u op zoek naar artikelen om uw condensaatbeheer van uw persluchtinstallatie te verbeteren? Dan kunnen wij u hierbij zeker helpen. Wij hebben een compleet gamma ter beschikking gaande van automatische condensaatafvoer tot olie en waterafscheiders.

Wenst u installatie van deze artikelen? Dan kunnen wij u daar ook zeker bij helpen. Wij beschikken over een eigen installatie dienst die deze artikelen voor u kunnen installeren op een correcte en professionele manier.

OLIE/WATERAFSCHEIDERS

Het (oliehoudende) condensaat water dat afkomstig is van uw compressoren, drukvaten, filters, leidingen, ... mag niet zomaar in de riool (of gelijkaardig) geloosd worden, zonder dat het oliegehalte gereduceerd is tot de wettelijke norm. Daarom dient dit condensaatwater door een olie/waterafscheider te passeren warin het condensaatwater gefiltered wordt alvorens het in de riool terecht komt.

Afhankelijk van de grote van uw compressor installatie zal er een groter of kleiner model nodig zijn, die er voor kan zorgen dat het toegevoerde volume aan condensaatwater degelijk verwerkt kan worden.Bekijk in onze webshop

AUTOMATISCHE CONDENSAAT AFVOER - ELEKTRISCH

Op drukvaten, compressoren, filters, ... zit over het algemeen onderaan het toestel een kraan gemonteerd om er voor te zorgen dat u handmatig het condensaat kunt aflaten. In theorie is dit goed, maar meestal zien wij dat in de praktijk dit manueel aflaten van het condensaat van deze toestellen niet gedaan / te laat gedaan of vergeten wordt met alle gevolgen van dien (zoals condensaatwater die terechtkomt in uw leidingen en zo tot in uw fijngevoelige werktuigen en machines).

Daarom is het aangeraden om een automatische condensaat afvoer te monteren onder uw toestellen. Dit elektrisch model zorgt voor automatische controle van het niveau van het condensaatwater in zijn reservoir. Van zodra een bepaalde limiet bereikt is, zorgt hij er voor dat het condensaatwater weggeblazen wordt naar uw olie/waterafscheider toe.Bekijk in onze webshop

AUTOMATISCHE CONDENSAAT AFVOER - MAGNETISCH

Zoals u hierboven bij "automatische condensaat afvoer - elektrisch" reeds kon lezen is het interessant om zo een apparaat te installeren. Naast de elektrische variant bestaat er ook een magnetische variant voor het aflaten van condensaat op plaatsen waar er geen elektriciteit aanwezig is. Dit model werkt volgens een vlotterprincipe die op zijn beurt d.m.v. een ingebouwde magneet er voor zorgt dat het condensaatwater afgevoerd wordt van zodra het water in de reservoir een bepaald niveau bereikt heeft.Bekijk in onze webshop

MONTAGE VAN UW CONDENSAAT BEHEER ARTIKELEN

Wij beschikken over een eigen installatieteam die kan zorgen voor de correcte montage en aansluiting van uw condensaat beheer toestellen. Dit omvat zowel bovenvernoemde toestellen als de benodigde leidingen, darmen, ... .